Kaders en inlijstingen op maat

Een kader maken is een kunst. Bij iedere inlijsting stellen we de vraag: wat moet er ingelijst worden en hoe? Welke soort lijst wordt gekozen, met een passe-partout of liever zonder? Ook het kaderglas speelt een beduidende rol. En hoe gebeurt nu de afwerking van het in te kaderen kunstwerk, object of foto.

Enkele foto’s van de ruimte en de plaats waar u uw kader wenst op te hangen, geeft voor ons reeds een goed beeld van uw smaak en wensen. Zo komen we samen tot een mooi ingelijst resultaat die perfect past bij uw stijl en interieur. Wij denken graag met u mee!

Zuurvrij en conserverend inlijsten is voor ons zeer belangrijk en we hechten er dan ook heel veel belang aan om uw kunstwerk of foto duurzaam in te lijsten.

 
Een groot kader vervoeren. Of uw kaders laten ophangen door ons, eventueel met een ophangsysteem voor muur of plafond.
Hebt u vragen of meer informatie nodig over een inlijsting?
Contacteer ons of kom langs in onze kaderwinkel te Rumbeke – Roeselare
 

Enkele specialiteiten

3D lijst – diepe kader – dooslijst
Voor objecten of voorwerpen waar een diepte nodig is om het werk niet te beschadigen wordt een dooslijst gebruikt. Ook kunstwerken of foto’s waar een diepe lijst een andere dimensie geeft aan het werk worden frequent zo ingelijst.

Overhoeks afgewerkte lijst – Ornament lijsten
Een over de hoek afgewerkte lijst kan zowel modern als klassiek worden ervaren. Egaal gelakt in een kleur of het klassieke goud of zilver. Handgegrondeerde lijsten, een ornamentlijst of recht en strak.

Spiegels
Door het gebruik van een spiegel worden ruimtes vergroot en nieuwe dimensies gecreëerd. Alle spiegels worden op maat gesneden en ingelijst met een passend kader. Verkrijgbaar zonder of met facet (25 tot 40mm). Ook voor oude kaders kunnen we een spiegel op maat snijden.

Fotokaders
Standaard fotokaders hebben we op stock.
Of fotokaders op maat?
Indien gewenst kunnen wij uw foto’s ook afdrukken.
Zo slaat u 2 vliegen in één klap.

Een kader op maat maken

De kader of lijst

Wat ons onderscheidt is een enorm aanbod aan houten en aluminium lijsten. Opvallend of liever eenvoudig, klassiek of strak modern. Lijsten met een rechte of ronde vorm, breed of smal, een overhoeks afgewerkt kader of ornamentlijst. In goud, zilver of alle kleuren en afwerkingen. De modellen zijn als voorbeeld te vinden in onze winkel. Of liever een uniek kader, persoonlijk en volledig naar uw smaak gemaakt? Deze vaardigheid bezitten wij ook.

De passe-partout  

Een passe-partout was bedoeld om afstand te creëren tussen glas en kunstwerk, en ter bescherming tegen schade of vlekken. Deze brengt rust, en duwt de aandacht naar het kunstwerk of foto.
Alle passe-partoutkartons die we gebruiken zijn zuurvrij. Dikke of dunne passe-partout,  een scala aan kleur en wittinten, goud, zilver of brons, met  linnen of daim afgewerkt.  Een enkele of dubbele passe-partout, met een extra lavis, biseau of gepersonaliseerd. De toepassingen zijn oneindig.

Het kaderglas

Van groot belang is het gebruik van het gepast glas. Blinkend of mat glas, galerieglas, plexi- of zelfs gelaagd glas. Het esthetisch summum van het kaderglas is ontspiegeld museumglas voor een mooie kleurweergave en quasi geen weerspiegeling door inval van (zon)licht. Bijna elke glassoort bestaat in een UV-werende versie. Door het tegenhouden van ultravioletstralen kan het kunstwerk of de foto niet verkleuren of vervalen.

De afwerking

Alle onderdelen van het kader worden samengebracht tot een volwaardige inlijsting. Zo kan u nog jaren genieten van uw kunstwerk, beschermt tegen veroudering, vocht en vuil.
Kostbare werken, litho’s, zeefdrukken, aquarellen, zijde, (oude) etsen en gravures,… worden niet gekleefd maar opgespannen of vastgemaakt met zuurvrije (Japanse) papieren strookjes (musea). Samen met het zuurvrije karton dat achter het kunstwerk wordt geplaatst zorgt dit ervoor dat het bewaard blijft.

Kwaliteit en Service
Groot assortiment
lijsten & afwerkingen
Vakmanschap met
creativiteit
Alles vervaardigd in
eigen atelier