Aangenaam, ik ben Laurence Declercq.

2019 wordt een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Kaders Passe-Partout.

De website krijgt een volledige make-over onder de nieuwe naam kader-op-maat.be. Fris, eigentijds en responsive.
Zo probeer ik ook te zijn. Zo werk ik graag voor al mijn klanten.

Kader-op-maat.be is onze nieuwe domeinnaam op het internet. Passe-Partout blijft de naam van onze fysieke winkel in Rumbeke.

Inlijstingen op maat

Het begon allemaal in 1997. Luister maar mee, het is een mooi verhaal!

Vandaag ben ik zaakvoerder van Kaders Passe-Partout en steek ik elke dag kunstwerken in een passende lijst, mag ik de prachtigste foto’s van klanten afdrukken of zorg ik voor de restauratie van schilderijen, kaders op maat en kunstwerken allerhande.

Toch was dit niet altijd zo

Ruime praktische ervaring met vernissen, lakken en beitsen

Ik kan het mezelf amper nog voorstellen, maar in het begin van mijn loopbaan was ik 7 jaar lang laborante in een labo van een chemisch bedrijf waar we vernissen, lakken en beitsen voor de meubelindustrie maakten.

Daar is eigenlijk mijn passie voor het inlijsten ontstaan. Ik experimenteerde er veel met de afwerking voor de vernissen, lakken en beitsen op hout, de ideale leerschool voor het handmatig afwerken van lijsten. Alsook het vergulden van kaders en passe-partouts.

Daarna ging ik nog 10 jaar aan de slag als commercieel vertegenwoordiger in de textielindustrie. Ik hielp er mijn klanten aan hulpmiddelen voor de verwerking van textiel. Daar maakte ik kennis met het procedé voor digitale druk. De ideale start voor mijn latere merk foto-op-doek.be.

De opstart van mijn eigen winkel

In 1997 vond ik de tijd rijp om mijn ervaring met beits, lak en vernis en mijn passie voor kunst te bundelen. Ik begon, eerst nog halftijds, in de Burgemeester Vandenbogaerdelaan in Izegem met mijn kaderwinkel Passe-Partout. Klein maar fijn, een winkel voor het inlijsten en inkaderen van kunst.

In 2003 werd de winkel te klein. Dus verhuisde ik naar onze huidige locatie in de Rumbeeksesteenweg 397 te Rumbeke. Hier kwam er weer ademruimte, zowel letterlijk als figuurlijk.

foto-op-doek.be, mijn eigen webshop

In 2008 sprong ik op de trein van het internet. Met foto-op-doek.be realiseerde ik mijn eigen webshop voor het kwalitatief afdrukken van canvasfoto’s. Klanten kunnen er sindsdien 24/7 bestellingen plaatsen met een verregaande interactie.

Vele klanten vinden er hun weg naartoe omdat de webshop gebruiksvriendelijk is. De klanten komen hoofdzakelijk vanuit West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Nederland, af en toe uit het buitenland, vooral van expats dan.

De winkel Passe-Partout in Roeselare en de webshop vullen elkaar goed aan. Online bestellingen kunnen worden opgestuurd of afgehaald. Foto’s kunnen ook rechtstreeks in de winkel worden besteld en eventueel ingekaderd worden. Vele klanten waarderen nog altijd de fysieke aanwezigheid van de winkel.

Een medewerker

Door het groeien van de zaak, kwam er extra activiteit. Investering in nieuwe machines en werkkracht drong zich op.

In 2012 aanvaardde ik een medewerker. Een collega uit de streek staakte zijn activiteiten, waardoor ik de kans kreeg om de tientallen jaren ervaring van Franky naar Passe-Partout te brengen. Franky was een geschenk uit de hemel. Ik waardeer nog elke dag zijn praktisch inzicht en ruime vakkennis.

Performante machines voor de perfecte kader

Vandaag is elk plekje in ons atelier optimaal benut. We hebben alle machines in huis om rond elk kunstwerk de ultieme kader te maken, met oog voor het kleinste detail. Mijn vroegere ervaring met kleuren en afwerking is vandaag een sterke bondgenoot.

We beschikken over een modern machinepark waarmee we alles aankunnen, met de flexibiliteit en kwaliteitsgarantie van een klein bedrijf.

Restyling van de website foto-op-doek.be

In 2014 werd de website foto-op-doek.be volledig gerestyled. Ook het aanbod werd uitgebreid: de webshop verkoopt sindsdien niet enkel foto op canvas, maar ook foto op hout, magneetbord, foto op aluminium, dibond, forex, … teveel om op te noemen, maar kijk gerust even rond op Kader-op-maat.be/foto-afdrukken

Er komen steeds nieuwe trends aan bod: banner printen, spandoek bedrukken, een Roll-up banner bestellen, of een foto op plexiglas, raamstickers, fotomagneten, enz… er is voor elk wat wils.

Een topper uit het gamma is ons fotobehang op maat, heel populair bij jonge mensen, bv. in de slaapkamer of woonkamer.

Waarom uw keuze voor Kader op maat Passe-Partout de juiste keuze is?

Net zoals ikzelf houden mijn klanten ook van kwaliteit. Met oog voor het kleinste detail proberen wij  te allen tijde te streven naar de hoogste kwaliteitsstandaard.
Met samen meer dan 55 jaar ervaring staan we voor vakmanschap met creativiteit.
We scholen ons ook op geregelde tijdstippen bij. Op die manier houden wij de vinger aan de pols over de actuele trends binnen onze sector.

Ik blijf streven naar een tevreden klanten, dankzij

een mix van kwaliteitsproducten
een geschoolde en ervaren medewerker
vakmanschap met creativiteit
advies op maat van de klant
volledige productie in eigen atelier

Kaders op maat

Vandaag wordt alles meer en meer op maat gemaakt: een kader op maat in hout, aluminium of plexiglas, een krijtbord of magneetbord op maat, een pêle-mêle,…
Alles op maat… en laat dit nu net onze specialiteit zijn!

Hebt u zelf een leuk idee? Of hebt u advies nodig?… Kom langs, breng een foto mee van uw interieur en we bespreken samen wat mogelijk is. Open communicatie… Zo ben ik. Zo werk ik graag voor al mijn klanten.