STAS ophangsysteem schilderijen en kaders

Waarom kiezen voor een STAS ophangsysteem?

Flexibel: de decoratie aan uw muur kan gemakkelijk worden heringericht en gereorganiseerd. In een handomdraai kunt u uw schilderijen, kaders, foto’s, briefkaarten en posters ophangen.

Duurzaam: uw schilderij en kaders ophangen zonder boren. Geen beschadigde muren en een éénmalige investering. De rails zijn slijtvast en behouden hun kleur. De toebehoren voor het ophangen van de rail zijn TÜV gecertificeerd.

Onzichtbaar ophangen met de ophangrails voor muur of plafond. Afhankelijk van de stijl van uw huis kunt u kiezen uit diverse ophangsystemen. Gemakkelijk weg te werken bij sierlijsten èn overschilderbaar.

 

Waar komt een ophangsysteem van pas?
In woningen, kantoren, scholen, musea, zorginstellingen, hotels, overheidsgebouwen, vastgoed projecten,…
Hulp nodig bij het ophangen van uw ophangsysteem? Wij helpen u graag!

 

Ophangsysteem muur

Cliprail MAX
STAS cliprail max is een ophangsysteem voor de perfectionist. De extra verdiepte sluitrand bovenaan zorgt ervoor dat de rail strak aansluit tegen het plafond. Plafond, wand en ophangsysteem vormen een geheel. De rail komt het best tot zijn recht tegen vlakke plafonds.

Minirail
STAS minirail is een uitzonderlijk smalle rail van 16mm hoog..
Dankzij de STAS clipschroef, kan de rail eenvoudig aan de wand bevestigd worden. Perfect voor een elegant, onopvallend ophangsysteem voor lichte tot middelzware objecten.

J-rail
Door de J-vorm kan deze rail op veel manieren gecombineerd worden met haken, koorden en stangen.
Het gebruik van een stang, maakt verplaatsen en wisselen van kunst op hoge wanden eenvoudig. doordat de stang van onderaf uit de railgoot getild kan worden.
Een industriële uitstraling, vooral voor galerieën en bedrijfsruimtes.
De J-rail MAX voor professionele doeleinden kan tot 100kg/m dragen.

Plaster rail
Bijna onzichtbaar en uiterst functioneel. De STAS plaster rail is het enige ophangsysteem dat volledig geïntegreerd kan worden bij een nieuwe te stucen muur. Ideaal voor o.a. nieuwbouwprojecten.
 
 
 

Bovenstaand STAS rails zijn de meest verkochte muurrails. Andere nog te verkrijgen STAS rails zijn:
Cliprail – standaard uitvoering
Evoluon buigbaar – voor muren met een bocht
Windsor & Riva houten rail – 2 houten profielen
Decor rail – de rail wordt onzichtbaar weggewerkt met een sierlijst
Alle STAS muurrail zijn verkrijgbaar in wit RAL9001 of mat zilver.

Ophangsysteem plafond

U-rail
In ruimtes met een systeemplafond is de STAS u-rail de oplossing. De STAS U-rail wordt bijna onzichtbaar op de houten kantlat van het plafond gemonteerd.
Niet alleen kunst wordt perfect opgehangen, maar ook prikborden en white borden worden aan dit systeem opgehangen.
Verkrijgbaar in wit of zwart.

Multirail – ophangsysteem met verlichting

Met een ophangsysteem met verlichting kunt u eenvoudig verplaatsbare armaturen klikken op elke gewenste plaats in de rail om uw wanddecoraties met LED of halogeen te belichten. Hieronder vindt u de meest verkochte ophangsystemen met verlichting.

Multirail MAX
De STAS multirail max wordt bevestigd aan de wand en zorgt voor een strakke aansluiting tegen het vlakke plafond. Ophangsysteem en schilderijverlichting in één. In de rail zijn 12 V spanningsdraden geïntegreerd (laagspanning).

Multirail
Een STAS multirail systeem is ophangsysteem èn schilderijverlichting.
In de rail zijn 12 V spanningsdraden geïntegreerd (laagspanning). Bijpassende armaturen kunnen eenvoudig op elke gewenste plaats in de rail geklikt worden om wanddecoraties met led of halogeen uit te lichten.

STAS Powerline V12
De STAS multirail systemen geeft veel mogelijk. Hang bijvoorbeeld digitale fotolijsten of 12 V LED televisies aan uw rail. De STAS powerline 12 V is een ophangstang voorzien van twee geïntegreerde spanningsgeleiders. Door de hoogte van de aansluiting eenvoudig aan te passen beschikt u op elke gewenste plaats van de wand over 12 V.

STAS Armaturen voor multirails
De STAS armaturen zijn leverbaar in diverse uitvoeringen. Het ‘signo’ armatuur is gebogen en heeft een lengte van 70 cm. Het ‘sirius’ armatuur heeft een lengte van 40, 50 of 65 cm. Het ‘classic’ armatuur is verkrijgbaar in chroom en wit, in een lengte van 50 of 70 cm.

Bovenstaand STAS multirails zijn de meest verkochte. Andere nog te verkrijgen STAS multirails zijn:

Multirail Crown – vrijwel onzichtbaar te combineren met een sierlijst
Multirail flat – ophangsysteem voor plafondbevestiging
U-rail mulit – bijna onzichtbaar te monteren op de kantlat van het systeemplafond

Manieren om foto’s te presenteren

Magneetset
Met kleine, krachtige magneetjes hangt u eenvoudig kaarten, foto’s en memo’s aan een STAS staalkabel. Creëer uw eigen persoonlijke sfeer in de keuken, huiskamer of op kantoor.
 

Papergrip
STAS papergrip is één rail met drie toepassingen. Dankzij een strip in de rail kunnen papieren of foto’s eenvoudig ingeklemd en weer verwijderd worden. Daarnaast kunnen kaarten e.d. in de speciale rand bovenop de rail gezet worden. Door gebruik van extra haakjes kan je nog je sleutels of andere voorwerpen ophangen aan de papergrip.

Flexibele wandhaken
Een staaldraad gespannen tussen twee wandhaken. Zo simpel. Eenvoudig en snel kaarten, tekeningen, foto’s en posters ophangen en verwisselen. Creëer telkens de juiste sfeer in de klaslokalen, gangen, aula of kantoren.

Setup
Soms wil je schilderijen, fotolijsten en andere zaken liever neerzetten dan ophangen. Met STAS set up doe je dit op een eenvoudige en stijlvolle manier.
STAS set up is een ondiep plankje in wit of aluminium van 145 cm lang,